VSSM

voor Verbinding en Acceptatie

Jongerengroep Nijmegen

Voorlopig  gesloten 

In Nijmegen is 4x per jaar een speciale bijeenkomst voor jongeren. Hierbij is iedereen welkom tussen de 18 en 35 jaar.

Nijmegen en Arnhem zijn als studentensteden een uitgelezen kans om geïnteresseerde jongeren een plek te bieden om te spelen met leeftijdsgenoten of in een veilige omgeving kennis te maken met BDSM. Om de doelgroep te bereiken is gekozen om een leeftijdsgrens van 35 jaar in te voeren; indien één van de speelpartners binnen de leeftijdsgroep valt, geldt een leeftijdsgrens van 40 jaar.
De coördinatoren van de jongerengroep willen demonstraties, voorlichting en workshops geven aan de bezoekers, om kennis over te brengen of om bezoekers kennis te laten maken van een spelelement.

Bij binnenkomst vind je links het bar gedeelte met verschillende zitjes en enkele statafels. Kortom, ruimte genoeg voor onze bezoekers. Op het podium staan enkele speeltoestellen waar gespeeld kan worden. Rechts van de bar is de trap naar kelders van Het Roze Huis. Deze twee kelders zijn sfeervol ingericht met verschillende speeltoestellen zoals een kruis, bondage stoel, diverse bondage banken en haken aan het balkenplafond.

Wanneer je de behoefte hebt om rustig rond te kijken voordat de deuren open gaan omdat je nieuw bent en/of het je eerste sm bijeenkomst is, dan is er altijd de mogelijkheid om eerder te komen op Geen Drempel. Rustig kennismaken nemen en een met de locatie, een kijkje in de kelders gesprekje met de coördinatoren is dan mogelijk. Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dit kan ook voor al je andere vragen.

De data voor 2017 zijn:

- Zaterdag 13 mei - Workshop Zwepen voor Beginners (FetLife)
- Zaterdag 12 augustus
- Zaterdag 11 november

Bijzonderheden:

Toegang:
Leden en niet leden van 18 tot 35 jaar. indien één van de speelpartners binnen de leeftijdsgroep valt, geldt een leeftijdsgrens van 40 jaar. Ben je ouder en wil je toch naar Nijmegen komen, kijk dan eens op de pagina van de AG Nijmegen 

Kosten:
Leden hebben gratis toegang. Niet leden betalen 12,50 Studenten betalen op vertoont van een geldige studentenkaart 10,00.

Tijden:
AG Nijmegen begint om 20.00 uur en op 1.00 uur gaat de deur weer dicht. (Speelruimte sluit om 0.45).

Aanmelden:
Aanmelden is niet nodig.

Dresscode:
Er is geen dresscode, kleed je zoals je wilt.

Toegankelijkheid:
Het bargedeelte is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, er is ook een aangepast toilet aanwezig.

Kleedruimte:
Er is een ruimte aanwezig waar je je kunt omkleden. Er zijn enkele kluisjes aanwezig.

Pinnen:
In Het Roze Huis kan niet betaald worden met pin maar enkel contant.

Roken:
Het Roze Huis is een rookvrij gebouw en niet voorzien van een rookruimte. Wanneer je wilt roken kan en mag je dit doen buiten mist je wel normaal gekleed bent. Je staat namelijk op de openbare weg.

Parkeren:
Het makkelijkst is parkeren in de parkeergarage "Eiermarkt" (P6), nog geen 3 minuten lopen naar Het Roze Huis. Parkeren kost hier vanaf 18.00 uur 0,50 cent per uur en is open tot 04.00 uur. Wees zuinig op je kaartje, een verloren kaart kost 50.00 euro. Wanneer je de garage uitloopt ga je rechts. Aan het einde van het gebouw rechtsaf de Snijderstraat in, nogmaals aan het eind van het gebouw rechts de Ridderstraat op. Vervolgens de eerste straat links is de Sint Anthoniusplaats. De eerste deur is Het Roze Huis.

Openbaar vervoer:
Het Roze Huis ligt midden in het centrum van Nijmegen en is dan ook goed bereikbaar met het OV. Plan je reis via 9292.nl.

Adres:
Sint Anthoniusplaats 1 in Nijmegen

Wie zijn de coördinatoren en wat doen zij?
Wij zijn Martijn, Piekjee20, Patty en Ralph. Wij staan achter de bar, openen de deur, houden toezicht op de speelvloer en staan open voor uw vragen, opmerkingen en suggesties. Dit alles doen wij op vrijwillige basis voor de VSSM om voor eenieder die wat met SM heeft een plek te bieden om anderen te ontmoeten en SM te beleven.

Mocht u vragen hebben over onze bijeenkomsten of andere zaken, stuur dan gerust een mail naar de VSSM: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Houd altijd de website van de VSSM in de gaten in het geval van wijzigingen en informatie. VSSM.eu

Geen Drempel
Ben je nieuw in BDSM en wil je informatie?
Of
Wil je informatie over BDSM om welke reden dan ook?
Of
Wil je wel naar een speelfeest maar is het toch wat eng de eerste keer?
Of
Wil je weten hoe een bijeenkomst van de VSSM gaat?

Lees dan vooral verder:

De VSSM is meer dan een vereniging die speelbijeenkomsten organiseert. Sinds 1970 zijn wij er voor iedereen die SM gevoelens heeft en hier meer over wil weten of om welke reden dan ook informatie over SM wil hebben. Kortom wij als vereniging geven voorlichting over BDSM aan zowel individuen als organisaties die ons dat vragen. Dat doen we middels de website VSSM.eu, e-mail maar ook is het voor instanties mogelijk ons uit te nodigen om voorlichting te komen geven aan groepen of belanghebbenden.

Ondanks dat we in het digitale tijdperk zitten beseffen wij ons ook dat SM erg persoonlijk is en je de behoefte kunt hebben om hier met gelijkgestemden over te praten. Dat kan op onze bijeenkomsten/party’s die we overal in Nederland houden. De vrijwilligers van de vereniging staan je graag te woord en proberen al je vragen te beantwoorden. Toch kunnen wij ons ook goed voorstellen dat het toch nog moeilijk is om ‘de drempel’ over te gaan en je eerste stappen te zetten op een speelbijeenkomst. Daarom is er Geen Drempel.

Geen Drempel biedt mensen die puur informatie willen over SM de mogelijkheid om rustig te komen praten met onze vrijwilligers voordat de gewone bijeenkomst plaats vindt. Er is dan de mogelijkheid om te praten over SM, de VSSM of het weer. Natuurlijk is het ook mogelijk om in alle rust de locatie en speelmogelijkheden te bekijken zonder dat er daadwerkelijk gespeeld wordt. Wij bieden deze mogelijkheid in Het Roze Huis in Nijmegen, op elke eerste zaterdag van de maand om 19.15 uur. De locatie gaat om 20.00 uur open voor de bezoekers van VSSM Jongeren Nijmegen, de reguliere bijeenkomst. Als het je bevallen is op geen drempel en je wilt blijven, dan ben je meer dan welkom.

Wanneer je naar Geen Drempel wilt komen op de 1e zaterdag van de maand of van de mogelijkheid gebruik wilt maken om even voor openingstijd binnen te kijken verzoeken we je om ons dit even te laten weten. Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Let wel: Wij bieden deze mogelijkheid enkel voor mensen die zich per mail hebben aangemeld, voor alle andere bezoekers geldt dat de deuren van Het Roze Huis om 20.00 uur open gaan.

Wat gebeurt er zoal op een gewone bijeenkomst/party van de VSSM in Nijmegen?

Wanneer je naar onze bijeenkomst komt en je hebt de eerste stap de drempel over gezet dan wordt je welkom geheten door 1 van onze vrijwilligers. Eerst worden dan de noodzakelijke dingen geregeld voor de entree (leden van de VSSM hebben gratis entree en niet leden betalen €12,50. Vervolgens zullen wij altijd vragen of je nieuw bent in Nijmegen of dat dit überhaupt je eerste speelfeest is. Stel dat dit zo is, dan bieden we je een rondleiding aan. Een van onze vrijwilligers leidt je dan rond door de locatie, niet dat deze heel groot is, maar hij of zij zal je alle belangrijke in’s en outs geven en vertellen waar je wat kan vinden.

Er is een algemene garderobe aanwezig waar je, je eventueel ook kunt omkleden. We hebben een leuk bar gedeelte waar je altijd aan de bar welkom bent voor een praatje of waar je aan een tafeltje plaats kunt nemen. Misschien verbaasd het je, maar we zijn net een gewone kroeg. De gesprekken gaan namelijk veelal over de meest gewone dingen. Natuurlijk ook wel over dat geen wat ons allemaal bezighoud namelijk het weer, ehhh ohwnee ik bedoel SM. Want ook daar kun je het in alle vrijheid over hebben, met onze vrijwilligers maar zeker ook met de andere bezoekers. In het bar gedeelte is een podium waarop ook gespeeld mag worden (we verzoeken de mensen die hier gaan spelen altijd om rekening te houden met de laagdrempeligheid van onze bijeenkomst). Er staat een kooi en een spankingbokje. Naast de bar kun je met de trap naar beneden naar onze kelders. Deze zijn ingericht met divers speelmateriaal zoals bokjes, bankjes, tafels, rekken en haken en ogen om te kunnen spelen. Het grote materiaal is dus aanwezig.

Naast spelen kan je ook op een bankje plaatsnemen en kijken naar een spel van anderen. Bedenk wel, kijken mag maar hoeft niet. Ondanks dat we allemaal aan SM doen hebben we toch allemaal andere voorkeuren. De een houdt van voetbal en de ander van tennis, zo is het in SM niet anders. Maar bovenal is het bij ons zo: Er mag heel veel, maar niets moet. Vrijwilligheid is erg belangrijk namelijk.

Ook wanneer je wel naar een bijeenkomst/party wilt komen, maar toch wat moeite hebt met ‘de drempel’ zo’n eerste keer, bieden we je de mogelijkheid om eerder te komen. Rustig kennismaken met de locatie, een kijkje in de speelkelders nemen en een gesprekje met de vrijwilligers is dan mogelijk. Dit alles dus voordat de reguliere bijeenkomst begint.

Het mogelijk dat er een workshop of andere activiteit is op deze avond. Deze vind je altijd aan het begin van de pagina bij Nieuws

Mocht je nog vragen hebben mail ons gerust:
Algemene vragen en informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Specifieke vragen over de bijeenkomsten in Nijmegen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.