VSSM

voor Verbinding en Acceptatie

Algemene Informatie

Maandelijks worden er, op meerdere locaties in Nederland, VSSM party's georganiseerd, deze zijn voor onze leden vrij toegankelijk (uitzonderingen staan vermeld op de website).
De party's zijn er in twee smaken. De Algemene-groepen (AG-Groep) en de Homo- of Mannen-groepen (HG of MG). Op een party van een AG-groep is iedereen welkom ongeacht de seksuele voorkeur. De HG- en MG groepen zijn 'men only'.
Voor niet-leden zijn de party's laagdrempelig en voor de beginnende BDSM'er een aanrader.

Algemeen mailadres van het bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Algemeen telefoonnummer: 06 - 192 179 93.

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie dus is permanente bereikbaarheid alleen via de email mogelijk. Emails zullen dan ook z.s.m. beantwoord worden.

De belangrijkste doelstellingen van de VSSM zijn:

* Organiseren van laagdrempelige BDSM party's
* Streven naar maatschappelijke acceptatie van de BDSM, met name door het geven van voorlichting op diverse niveaus.

De eerste doelstelling:
Het organiseren van laagdrempelige party's, waar iedereen, op een veilige plek, kan praten en zijn gevoelens over BDSM kan delen met gelijkgestemden.
Tevens bieden wij de mogelijkheid om met een partner die gevoelens in de praktijk te brengen. De VSSM heeft hiervoor speelruimte en materialen beschikbaar gesteld aan elke groep.
Deze party's worden door vrijwilligers van de VSSM begeleid.
De VSSM biedt, d.m.v. deze party's een veilige en intieme plek om met BDSM en de BDSM'ers kennis te maken, over BDSM te praten, ernaar te kijken en er lijfelijk mee bezig te zijn.

De tweede doelstelling:
Deze proberen we te verwezelijken door onder meer het geven van voorlichting aan individuen, groepen, opleidingscentra en hulpverlenende instanties. Regelmatig wordt de vereniging benaderd door de media.
De VSSM is er niet alleen voor de BDSM'er maar kan ook veel betekenen voor de partners die niet van BDSM houden.