50 jaar VSSM

voor verbinding en acceptatie

Cane

Onderstaande gebruiksaanwijzing van de cane vonden we op internet en wilden we jullie niet onthouden.

De Cane

De cane heeft een aardige historie.
De bekendste is wel het gebruik op scholen in Engeland. Tegenwoordig niet meer, maar in vroegere jaren, nog niet zo lang geleden, kon je als leerling bij overtredingen slagen met de cane verwachten. Tot ver in de tachtiger jaren martinetwas dit gewoon gebruik.
Vanaf 1987 is het verboden om lijfstraffen te gebruiken op scholen in Engeland. De cane was wel iets typisch Engels, in Amerika koos men voor de paddel, in Schotland voor de tawse en in Frankrijk voor de martinet.

De cane is een heftig instrument; het zorgt voor zeer felle pijn geconcentreerd in een smal gebied, een hot line zeg maar.
Ook is de pijn van de cane een dubbele pijn. Eerst het gevoel van de impact die de zenuwen in de huid ineen doen krimpen, dan na het weghalen van de cane het brandende nagevoel dat veroorzaakt wordt door het zich weer ontvouwen dan de zenuwen.
Je kunt hiervan ook gebruik maken door dit tweeledige gevoel van elkaar te scheiden door de cane na de slag op de huid te houden voor je hem weer opheft. Hierdoor zit er meer ruimte tussen het impactgevoel en de nagloei.
Een korte caneslag waarbij je de cane  meteen weer opheft zal deze gevoelens dichter bij elkaar brengen waarbij de nagloei zal tawseoverheersen. Er zijn mensen die de cane haten en er zijn mensen die de paddel haten.
Canes zijn dus echt strafinstrumenten. Maar het heeft zeker iets.
Juist omdat de spankingfantasie zich vaak uitstrekt tot de schoolsetting is de cane een geliefd instrument, omdat straf met dit instrument zeker je fantasie prikkelt.

 

Cane 02

Waar sla je veilig met de cane?            
De cane is een instrument met een behoorlijke impact en daarom voornamelijk geschikt voor gebruik op de billen, omdat die wel wat kunnen hebben.
Sla nooit in de buurt van de ruggengraat. Ook de bovenkant van de dijen, tot ongeveer vijftien centimeter onder de billen is een veilig gebied om de cane te gebruiken.
Blijf ook altijd uit de buurt van de achterkant van de knieen, hier loopt een belangrijke zenuw die je gebruikt om te lopen; je snapt dat beschadigen van deze zenuw er voor kan zorgen dat lopen voortaan niet zomaar een vanzelfsprekendheid meer is. Dus absoluut verboden gebied voor wat voor instrument dan ook.             
Nu is het gebied van billen en bovenkant dijen voor spanko's toch uiteindelijk het enige werkgebied aangezien wij alleen dan over spanking spreken bij klappen op de billen of eventueel de achterkant van de dijen.

Eerste gebruik.
Als je voor het eerst een cane gaat gebruiken, oefen dan op een kussen.
De cane is vrij flexibel en bij een goede slag buigt deze flink door. De laatste twintig cm van de cane ontwikkeld bij een slag de hoogste snelheid en het is belangrijk dat dit gedeelte op de billen land en niet op de heupen.
Door te oefenen op een kussen van bijvoorbeeld donkere stof en de cane in te wrijven met wat krijt of magnesiumpoeder kun je goed zien waar de cane landt. Op deze manier zie je wat je doet.

Cane 03

Hoe gebruik je de cane?
Als je iemand op de billen slaat met de cane, zorg dan dat je zo mikt dat de punt van de cane niet verder komt dan het midden van de verste bil. Dus zorg dat in je slag het uiteinde van de cane niet verder komt dan dit gebied. Door de slag slaat de cane namelijk iets door en je lichaam komt ongemerkt iets naar voren, je zult dan ook zien dat je dan toch de totale billen zult raken. Als je de cane echt over de billen zou leggen dan zul je merken dat het uiteinde om de spankee heen slaat en dus de heupen raakt, dit is zeer ongewenst.
Blijf ook minstens drie cm onder de bovenkant van de bilnaad, hoger slaan is gevaarlijk en zorgt voor een pijn die zeker niet aansprekend is.
Een cane kan bij een goede zwiep geheel dubbelslaan dus je kan je voorstellen wat de impact dan is van het uiteinde. De rechterbil is bij een rechtshandige caneslag ook de bil waar de meeste impact is, dus wissel eens van kant zodat de linkerbil eens de verste bil is. Ook zoveel mogelijk naast de spankee gaan staan zodat je de cane recht houdt ten opzichte van de billen; zorgt ervoor dat je de impact goed verdeelt. Als je het goed doet komen er streepjes zowel op de rechter als linkerbil.
Sla ook niet steeds op dezelfde plek  dit kan de huid gemakkelijk doen breken, zes caneslagen zouden zichtbaar moeten zijn als zes mooie lijntjes onder elkaar. Indien je meer slagen wil toedienen en dus het gebied daardoor meerdere keren moet raken pas dan de slagkracht aan.
Ook de gevoeligheid van de huid van de spankee is hierbij belangrijk. De een krijgt minder snel striemen of huidbeschadiging dan de ander, houd dus altijd de conditie van de huid in de gaten. Striemen mogen, maar een kapotte huid mag nooit het doel zijn.

Cane 04

De techniek.             
Indien je iemand met een cane slaat, gebruik dan geen grote armzwaaibeweging.
Houd je elleboog tegen je lichaam en gebruik alleen je onderarm. Vlak voor de cane de billen raakt, buig je met een snelle beweging je pols, zo maak je volop gebruik van de flexibiliteit van de cane.
Het uiteinde van de cane is nu op de hoogste snelheid op het moment dat de billen geraakt worden. Je zult zien dat de impact meer dan voldoende is op deze manier.
Een cane hoog boven je hoofd of ver naar achteren zwaaien is ongewenst, aangezien je dan nooit secuur kan mikken en het zeker niet ondenkbaar is dat de slag te hoog neerkomt. Terwijl je op deze manier ook geen gebruik maakt van de flexibiliteit van de cane en je hem meer als een stok gebruikt.
De impact is dus minder en het gevaar mis te slaan veel groter. Ik kan je verzekeren dat een te hoog geslagen slag met de cane zeker niet iets is dat je wilt ontvangen. De pijn is verre van aansprekend en al snel ondraaglijk en ook nog gevaarlijk. Vergelijk dit als man maar met een trap tegen je ballen.
Een slag op je dijen, is ook intensiever dan op je billen, maar kan verder geen kwaad. Dit kan gedaan worden als de spankee erg koppig is en steeds uit positie komt. Een goede tik op de dijen zorgt vaak voor onmiddellijke gehoorzaamheid......... 

Houd de spankee in positie.
Het is belangrijk dat de spankee in positie blijft, let hier goed op, als deze ineens van positie verandert en je slaat net op dat moment, dan kan de slag verkeerd terechtkomen.
Ik ben dus voor zeer geconcentreerd te werk gaan met de cane en nooit heel snel achter elkaar door te meppen, omdat je dan niet zeker weet of de slagen goed neerkomen door onwillekeurige bewegingen van de spankee. Dus eerst de spankee in positie brengen en het heel duidelijk maken dat deze in positie blijft en dan pas je slag toedienen.
Doe dit steeds opnieuw bij elke slag. De veiligheid van de spankee moet altijd voorop staan, of er nu sprake is van straf of niet, dat moge duidelijk zijn.

Cane 05


Welke posities zijn geschikt?            
De positie waarin je de spankee brengt voor een caning kan heel verschillend zijn. Liggend op bed, plat, maakt de huid ontspannen, een caning in deze positie zal het meest draaglijk zijn. Je kan ook een aantal kussens onder de heupen van de spankee  leggen, hierdoor wordt de huid iets meer opgespannen, dit maakt de slagen pijnlijker.
De spankee kan ook over de achterkant van een stoel buigen of over een bureau; dit zorgt ook voor meer impact. De grootste impact zul je hebben in de zo bekende "raak je tenen"- positie, hierbij is de huid het meest gespannen en de pijn het felst. Pas erg op bij deze positie aangezien de zit-botjes hierbij erg naar voren kunnen komen.
Ik raad deze positie af bij gebruik van een dikke cane. Voor een dunne cane, die meer oppervlakkig raakt, kan dit wel.
Concentreer je in deze houding altijd alleen op de "sitspot", dus het gebied aan de onderkant van de billen en bovenkant van de dijen, het gebied waar je op zit dus. De spankee zal het resultaat van een caning van dit gebied nog dagen voelen als ze gaat  zitten, en vaak is dat ook de bedoeling......

Bereid je goed voor.
Denk niet, als je voor het eerst een cane in je handen hebt, dat je het allemaal wel weet en meteen voluit aan de slag kan. Je zag dit immers al zo vaak op filmpjes, je zult dit toch ook wel kunnen? Zo moeilijk kan dat niet zijn.
Laat ik je een ding zeggen: Een cane in onervaren handen is een gevaarlijk instrument, een instrument dat schade toe kan brengen. Dus oefen; wees zeer voorzichtig de eerste keren.
Het is ook raadzaam om, als je nog niet zo ervaren bent, een rechte cane te gebruiken het liefst met een recht handvat voor een goede  grip. De zo aansprekende schoolcanes met krul liggen heel wat minder comfortabel in de hand en glijden vaak weg.
Je kunt dit voorkomen door achter de krul wat tape te wikkelen voor een goede grip. Gebruik om te beginnen ook een niet te lange cane. Hoe langer de cane, hoe meer hij de neiging heeft daar neer te komen waar je hem niet wil, vanwege de grotere flexibiliteit. 
Ook kun je in het begin een lange cane wat meer naar het midden toe vasthouden. Op deze manier verkort je het slaggedeelte. Je kunt dan beter richten en ervaring opdoen.
Gaandeweg zul je het jezelf steeds meer eigen maken en vertrouwd raken met het instrument en weten hoe het zich gedraagt.

Als je een Dom bent ....
....die zelf nooit klappen krijgt, probeer dan eens jezelf met de cane op je dij te slaan of nog beter aan de binnenkant van je dij of onderarm. Je krijgt dan een indruk van de pijn die een caneslag veroorzaakt.
Ik ben er altijd voor dat een Dom weet wat hij doet dus het kan ook zeker geen kwaad om op deze manier erachter te komen wat voor specifieke pijn verschillende instrumenten teweeg brengen. Ook al heb je daar zelf niets mee.
Je weet dan ook meteen dat de spankee zich niet "aanstelt" als ze reageert op een - volgens jou - niet zo harde klap met een instrument.

Cane 06

Wat voor canes zijn er en wat .... 
....is het verschil in gebruik en gevoel?
Er zijn verschillende soorten canes in verschillende diktes en lengtes. Ook zit er verschil in materiaal. Er zijn ook verschillende soorten rotan. Heel flexibel of wat stijver. Hoe langer de cane hoe groter de snelheid die het uiteinde zal ontwikkelen en hoe oncontroleerbaarder hij wordt. 
Een korte cane is een goede start voor een beginner, omdat richten hiermee eenvoudiger is.
Een dikke cane geeft een dof, diep brandend gevoel, een dunne cane meer een stekende pijn.             
Hoe dunner de cane hoe oppervlakkiger, hoe stekender.
En hoe dikker de cane hoe dieper en hoe doffer de pijn. Meer een blauwe plekken gevoel met een brandend nagevoel.
Ik vergeleek een keer de pijn van een zeer dunne cane, "brattamer" genaamd, met de pijn van een elastiekje dat tegen je billen aan werd geschoten. Hoe flexibeler hoe meer kans op huidbeschadigingen; hoe dikker hoe meer kans op diepere  beschadiging in onderliggende huidlagen.

Ga dus niet altijd uit van de striemen die je aan de buitenkant ziet, maar houd er rekening mee dat ook dieper in de huid beschadigingen kunnen optreden. Dit zal niet heel snel gebeuren. 
De billen zijn een stel stevige spieren en kunnen echt wel wat hebben. Maar houd altijd je gezonde verstand erbij.
Beschadiging aan de grote zenuwen die door de billen lopen is iets dat niet meer herstelbaar is. Het veiligste gebied is de onderkant van de billen en de bovenkant van de dijen; hier zit het meeste vlees, maar is meteen ook het gevoeligste gebied vanwege de vele zenuwuiteinden die daar te vinden zijn.
Als je oefent met een cane beperk je dan tot dit gebied, je kunt dan niet snel te hoog slaan en zo schade uitsluiten.
Ik raad ook aan om voor je met de cane aan de slag gaat, zoveel mogelijk info hierover te zoeken op het internet. Dat is trouwens wat ik iedereen hoe dan ook zou willen aanraden. Lees, lees en lees nog eens. Denk niet dat je alles wel weet. Zo zorg je altijd dat je weet wat je doet, en bescherm je de veiligheid van je spankee en die van jezelf.

terug naar de index

vssm logo

SOA poli online:

Consensual Deviance

Stringzz | de nieuwe BDSM-app voor Android

Advertenties

De VSSM heeft geen inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de advertenties en de VSSM aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de producten